Gulrotkake

I dag har min kjære pappa bursdag. I gave får han en grå og hvit Marius genser som er under produksjon, tipper den blir perfekt.

I anledning bursdagen laget jeg og de minste to guttene en gulrotkake. Jeg ville også teste ut den digitale desilitermåleren / målevekten fra Cacas, som jeg fikk til jul. Den funket fint og var veldig kjekk å bruke

 

Kaken ble veldig saftig og god. Vi brukte litt eple og sjokolade også for å gjøre den litt mer spennende. Hvis noen vil prøve seg på oppskriften, kommer den her

Gulrotkake med eple og sjokolade

 

4             stk          Egg

3             dl            Sukker
3             dl            Hvetemel
2             ts            Natron
2             ts            Kanel

1             ts            Koriander (malt)

1             ts            salt
1             ts            Vaniljesukker
1.5          dl            Soya eller rapsolje (ikke olivenolje)
5             dl            Raspet gulrot 
100         g             Kokesjokolade
2             stk          Epler

Fremgangsmåte:

Step 1

Pisk egg og sukker til eggedosis

 

Step 2

 

Tilsett hvetemel, natron, kanel, salt og vaniljesukker og vend dette forsiktig inn

 

Step 3

Vend inn soyaolje

Step 4

Vend inn raspet gulrot, sjokolade og eple

Step 5

Fyll røren i en rund form 22 cm

Step 6

Stekes i ovn på 190 grader i ca 1 time

Step 7

Avkjøles på rist

Topping

 

1             pk           Philadelphia ost (vanlig ikke lett)

1             ts            Vaniljesukker

50           gram     Meierismør (rom temperert)

250         gram     Melis

1             ss            Sitronsaft

 

Step 1

Pisk alt sammen godt i en mikser til en luftig og glatt masse

 

Step 2

Smør det over kaken og pynt med sjokolade, bær eller hva du måtte ønske.

 

Det fantes veldig lite bær i butikkene så jeg raspet lime og sjokolade på toppen – det ble friskt og godt! (på bildet er det ikke drysset over kaken ennå)

 

 

Nå skal jeg benke meg foran tv skjermen for vi er nemlig begynt å se Breaking Bad.

Ha en fin kveld ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *