Testosteron og trening

Testosteron har helt klart en innvirkning på resultatet man før av trening. De som har mer testosteron i kroppen har et større potensiale for å utvikle større muskler. Dette er ikke alle klar over. Ved å øke testosteronnivået, vil en derfor kunne få bedre resultater av treningen man gjør, uten at man trenger trene noe særlig mer eller hardere. Om man er ute etter store muskler, kan det derfor være en stor fordel om man har høyere testosteronnivåer i kroppen. Vi vil nå i denne artikkelen se litt nærmere på sammenhengen mellom testosteron og trening, samt hvordan du kan få mer ut av treningen ved å øke nivåene dine av testosteron. Det skal med det være sagt at ikke alle vil oppleve like store resultater uansett. Kroppen til enhver person er individuell, og enhver person må lære å kjenne sin kropp godt. På denne måten vil du kunne få maksimalt ut av treningen. Potensielt sett vil du ved å gjøre dette kunne få mye bedre resultater enn du tidligere har gjort. Kanskje legger også de rundt deg merke til det? Uansett: Les videre i denne artikkelen for å finne mer ut om sammenhengen som finnes mellom testosteron og trening.

Hva har testosteron å si for musklene?

Det mannlige kjønnshormonet, testosteron, påvirker musklene til den enkelte i veldig stor grad. Dette gjelder ikke bare menn, men også for kvinner. Lavt testosteron symptomer påvirker nemlig kroppens evne til å lage muskler. Dette kan på svært mange måter brukes til din egen fordel. Ikke bare vil du kunne få muskler raskere, men med høye testosteronnivåer vil du også kunne få større muskler enn du vanligvis ville fått. Dette er en stor fordel for mange mennesker som er opptatt av sport. Det vil også kunne gi den enkelte personen en fordel foran andre utøvere innenfor sporten. Når det sies, er det verdt å nevne at noen medikamenter som forhøyer nivået av testosteron sees på som doping, og er av den grunn derfor ulovlig ved bruk i konkurransesammenheng. Noen deler av bruken er også ulovlig på en generell basis over hele landet.

Hvilke sporter har best utnytte av det?

Det er gjort mange undersøkelser på hvilke sporter som har best utnytte av høye nivåer av testosteron, og de aller fleste av disse undersøkelsene har kommet frem til et ganske likt resultat. Det resultatet de fleste undersøkelser har kommet frem til, er at sporter med forholdsvis høy intensitet, deriblant blant annet vektløfting, hadde best nytte av høye testosteronnivåer. Det er dermed ikke sagt at personer innenfor andre idretter eller sportsgrener har god nytte av høye verdiger av hormonet. Mange bruker også testosteron for å ikke bli så lett trett og sliten. Ved lave nivåer av testosteron, kan man nemlig oppleve at man blir fortere trett, søvnig og sliten. Ved å ta tilskudd som høyner nivået av testosteron, kan man dermed potensielt sett slippe noen av disse plagene, samtidig som at man får det lettere for å bygge muskler. For å få høyere nivåer kan man ta tilskudd, eller man kan sp